Turks Pop-Up Restaurant

Wanneer:22 juni 2019
Waar:Beej Benders Baove
Tijd:17:30 tot 21:30 uur

Bijna iedereen in Nederland kent wel een gerecht dat oorspronkelijk uit Turkije komt. Bij de Nederlanders zijn Lahmacun (Turkse pizza) en het broodje Kebab erg bekend en geliefd. Dit zijn slechts twee fast-food gerechten. De Turkse keuken heeft veel meer te bieden dan alleen deze toppers. Het wordt niet voor niets de rijkste keuken ter wereld genoemd!

Gerechten uit Turkije worden vaak al van generatie op generatie aan elkaar doorgegeven en elke goede kok geeft weer zijn eigen twist aan een recept. De Turkse keuken is daarom door de eeuwen steeds gevarieerder geworden. Nog een reden hiervoor is de invloed van de Grieken, Arabieren, Perzen, Romeinen en Kaukasiërs die jarenlang delen van Turkije bezetten. Iedereen bracht recepten en eetgewoonten mee uit eigen landen. Veel van deze gerechten worden nu nog steeds bereid door de Turken.

Op 22 juni organiseren we beej Benders een heus Turks pop-up restaurant. Niemand minder dan Nazife, voormalig eigenaresse van Mozaïek Eten & Drinken, neemt de kookstudio over en zal jullie een avond lang in de watten leggen met de heerlijkste gerechten uit de Turkse keuken. Nodig je vrienden en familie uit, schuif gezellig aan en kom genieten van een heerlijk Turks 4 gangen diner.

Kosten voor het menu zijn €29,50 per persoon.
Aanvangstijd: 17:30 uur
Reserveren kan door hier onder alle gegevens in te vullen.

` `

Recept: Tom’s aardbeiensoep met vijgen, balsamico en munt Biologische groenten van BioVerbeek Recept: Ron’s kalfsoester met asperges en Hollandaisesaus Recept: Manon’s roodbaarsfilet met tuinerwtenpuree Recept: Ylvie’s Witlofsalade Onze koffiebranderij: nieuw in ons assortiment! Erwtensoep met rookworst! Boerenkool met worst Gebakken zalmfilet met wintergroenten en dille roomsaus Vegetarische paddenstoelen risotto met brokkelkaas en rucola

Nieuwsbrief