Turkse Kookworkshop

Wanneer:12 oktober 2019
Waar:Beej Benders Kookstudio
Tijd:17:30 tot 21:30 uur

Bijna iedereen in Nederland kent wel een gerecht dat oorspronkelijk uit Turkije komt. Bij de Nederlanders zijn Lahmacun (Turkse pizza) en het broodje Kebab erg bekend en geliefd. Dit zijn slechts twee fast-food gerechten. De Turkse keuken heeft veel meer te bieden dan alleen deze toppers. Het wordt niet voor niets de rijkste keuken ter wereld genoemd!

Gerechten uit Turkije worden vaak al van generatie op generatie aan elkaar doorgegeven en elke goede kok geeft weer zijn eigen twist aan een recept. De Turkse keuken is daarom door de eeuwen steeds gevarieerder geworden. Nog een reden hiervoor is de invloed van de Grieken, Arabieren, Perzen, Romeinen en Kaukasiërs die jarenlang delen van Turkije bezetten. Iedereen bracht recepten en eetgewoonten mee uit eigen landen. Veel van deze gerechten worden nu nog steeds bereid door de Turken.

Op 12 oktober geeft voormalig eigenaresse van Mozaïek Eten & Drinken een super interessante en leerzame Turkse kookworkshop beej Benders. Leer deze avond de Turkse keuken kennen en laat je verrassen door de heerlijke smaken, exotische ingrediënten en natuurlijk de lekkerste Turkse gerechten!

Deelname aan de kookworkshop kost: € 39,50
Reserveren kan door het onderstaande formulier in te vullen.

` `

Recept: Ron’s Picanha in zoutkorst van de BBQ Recept: Tom’s aardbeiensoep met vijgen, balsamico en munt Recept: Ron’s kalfsoester met asperges en Hollandaisesaus Recept: Manon’s roodbaarsfilet met tuinerwtenpuree Recept: Ylvie’s Witlofsalade Onze koffiebranderij: nieuw in ons assortiment! Erwtensoep met rookworst! Boerenkool met worst Gebakken zalmfilet met wintergroenten en dille roomsaus Vegetarische paddenstoelen risotto met brokkelkaas en rucola

Nieuwsbrief