Asperge met Zalm en Hollandaisesaus

voor 4 personen
1 kilo vastkokende aardappels
1 kilo asperges
2 el fijngehakte kervel + garnering
zalm met vel (4 à 200 gram
olijfolie
4 el panko

100gr boter, kamertemperatuur
2 scharreleidooiers, kamertemperatuur
1el witte wijnazijn
1el citroensap
witte peper
zeezout

Bereidingswijze
– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Schil de aardappelen en asperges met een dunschiller. Kook de aardappelen in een pan met een bodempje water en zout in 15-20 minuten gaar. Giet ze hierna af en laat ze in de pan met deksel  doorstomen.
– Meng de panko met de fijngehakte kervel, witte peper en zeezout. Vet de zalm in met wat olijfolie en leg ze in een ovenschaal en bedek de zalm dan met het panko-kervelmengsel. Zet vervolgens de schaal in de voorverwarmde over en bak de zalm in 20 minuten gaar.
– Breng een pan met heet water aan de kook, voeg daarna een klont boter en wat zout toe en leg daarna de asperges in het kokende water. Zet het vuur lager en laat de asperges 8 minuten koken. Zet het vuur uit en laat ze vervolgens nog 10 minuten nagaren.
– Smelt ongeveer 5 minuten voordat de asperges klaar zijn 100 gram boter in een steelpan. Klop vervolgens 2 eierdooiers tot ze schuimig zijn. Verwarm de witte wijnazijn en het citroensap in de magnetron tot het heet is. Schenk dit vervolgens langzaam bij de opgeklopte eidooiers terwijl je het mengsel blijft mixen. Doe hetzelfde met de verwarmde gesmolten boter. De saus zal dikker worden naarmate de boter bij het mengsel geschonken wordt. Breng de saus nog op smaak met zout en peper.
Serveer de asperges, zalm en aardappels op een bord waarna je garneert met de hollandaisesaus en nog wat gehakte kervel.

Smakelijk eten!
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+
Met onze bestellijsten verzekerd van al je Kerstinkopen Gebakken coquilles met minigroentes en botersaus Entrecote dry aged  met salmorigliosaus en gekonfijte cherrytomaatjes Oesters met champagnesabayon Het Beej Benders jubileumtaartje Spruitjesstamppot Zandkoekjes Beej Benders dressings Portobello’s Risotto met eekhoorntjesbrood