Baarlose paprika’s met schoonheidsfoutjes bij ons te koop

Gisteren was paprikateler Erik Gubbels uit Baarlo uitgebreid in het nieuws. Door de warme zomer is ging een groot deel van zijn oogst verloren, omdat er door de aanhoudende hitte kleine plekjes op zijn paprika’s waren ontstaan. De paprika’s waren vanwege de schoonheidsfoutjes zogenaamd onverkoopbaar geworden. Erik Gubbels wilde daarom 200.000 kilo paprika’s terugstorten op het veld om er compost van te maken.

Lekker en lokaal, ook mét schoonheidsfoutjes

Omdat de paprika’s gewoon gegeten kunnen worden, ontstond er via social media ophef over het verhaal uit Baarlo. Verschillende partijen boden aan de paprika’s toch af te nemen, waaronder Beej Benders. Beej Benders staat voor lekker en lokaal. De paprika’s uit Baarlo zijn misschien wat minder mooi, maar evengoed heerlijk van smaak én uit de buurt.

Paprika-pizza en speciale paprika gerechten in ons restaurant

De komende dagen zal Beej Benders in het teken staan van deze paprika’s uit Baarlo. De paprika’s zijn voor een zacht prijsje te koop op onze versmarkt, worden gebruikt in een speciale paprika-pizza en worden verwerkt in de gerechten in ons restaurant en op ’t Aetplein. Zo zorgen we met z’n alle voor minder verspilling en genieten we net zo hard van de heerlijke paprika’s van Erik Gubbels uit Baarlo.

Pompoensoep van Astebleef nieuw in assortiment Klaar voor het wildseizoen? Poelier Hendriks is er klaar voor! Vier vragen aan Ymke van het Beej Benders Kids Café Salade met pomelo, scampi’s en zalmsnippers Ambachtelijke kroketten van Tjeu Kellenaers Baarlose paprika’s met schoonheidsfoutjes bij ons te koop Op bezoek bij van Enckevort Fruit Je boodschappen beej Benders vanaf nu verantwoord verpakt Zomerse workshops beej Benders Baove Op visite bij Blauwebessenland

Nieuwsbrief