Blauwe Bessen Jamkoekjes

Ingrediënten

voor 20 koekjes

225 gram bloem

175 gram koude ongezouten boter in blokjes

130 gram fijne tafelsuiker

1 eidooier

Vulling

50 gram ongezouten boter in blokjes

130 gram poedersuiker

4 à 5 el Blue Berrie Hill blauwe bessenjam

Bereidingswijze

  • Meng de bloem met de boter tot het een kruimelig deeg is. Voeg de suiker en eidooier toe en meng het geheel tot een glad deeg
  • Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkblad en vorm het tot een bol. Wikkel deze in plasticfolie en leg hem 30 minuten in de koelkast
  • Verwarm de oven voor op 180ºC en vet twee bakplaten in
  • Rol het deeg opnieuw uit en steek met een bakvormpje ±40 bloemetjes (Ø 6 centimeter) uit
  • Steek met een uitsteekvorm rondjes van ca. 2 centimeter uit het midden van 20 deegbloemetjes
  • Bak alle 40 bloemetjes in ±12 minuten lichtbruin af
  • Klop de  boter en de poedersuiker tot een romig mengsel
  • Bestrijk de koekjes zonder gaatje met de botercrème en doe er een schepje Blue Berrie Hill blauwe bessenjam bovenop
  • Druk de koekjes met de gaatjes erop en strooi er poedersuiker overheen

 

Smakelijk eten!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+
Blauwe Bessen Jamkoekjes Speisekarte beej Benders (DE) Beej Benders Kaasplankje Nacho Cheese Ovenschotel Lekker Bewust Rode Paprikasoep met Tijm NIEUW! Extra Virgin Olijfolie van Residelca Olivos Asperge met Zalm en Hollandaisesaus Beej Benders Bananenbrood Pasta Granoro met Victoria Baars en Kastanje Champignons Gebakken Garnalen met Knoflook en Wakkame Salade