Blauwe Bessen Jamkoekjes

Een heerlijk recept voor fruitige, smaakvolle koekjes. Lekker als tussendoortje!

Ingrediënten voor 20 koekjes

Voor het deeg:

  • 225 gram bloem
  • 175 gram koude ongezouten boter in blokjes
  • 130 gram fijne tafelsuiker
  • 1 eidooier

Voor de vulling:

  • 50 gram ongezouten boter in blokjes
  • 130 gram poedersuiker
  • 4 à 5 el Blue Berrie Hill blauwe bessenjam

Bereidingswijze

  1. Meng de bloem met de boter tot het een kruimelig deeg is. Voeg de suiker en eidooier toe en meng het geheel tot een glad deeg
  2. Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkblad en vorm het tot een bol. Wikkel deze in plasticfolie en leg hem 30 minuten in de koelkast
  3. Verwarm de oven voor op 180ºC en vet twee bakplaten in
  4. Rol het deeg opnieuw uit en steek met een bakvormpje ±40 bloemetjes (Ø 6 centimeter) uit
  5. Steek met een uitsteekvorm rondjes van ca. 2 centimeter uit het midden van 20 deegbloemetjes
  6. Bak alle 40 bloemetjes in ±12 minuten lichtbruin af
  7. Klop de  boter en de poedersuiker tot een romig mengsel
  8. Bestrijk de koekjes zonder gaatje met de botercrème en doe er een schepje Blue Berrie Hill blauwe bessenjam bovenop
  9. Druk de koekjes met de gaatjes erop en strooi er poedersuiker overheen

Smakelijk eten!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+
Met onze bestellijsten verzekerd van al je Kerstinkopen Gebakken coquilles met minigroentes en botersaus Entrecote dry aged  met salmorigliosaus en gekonfijte cherrytomaatjes Oesters met champagnesabayon Het Beej Benders jubileumtaartje Spruitjesstamppot Zandkoekjes Beej Benders dressings Portobello’s Risotto met eekhoorntjesbrood