Tom’s aardbeiensoep met vijgen, balsamico en munt
Onze Tom heeft een heerlijk recept bedacht met de aardbeien die deze week in de aanbieding zijn: aardbeiensoep met vijgen. Een heerlijke frisse, smaakvolle ‘soep’ voor de zomer. Probeer hem eens uit!
Ingrediënten
375 gr aardbeien
50 gr fijne suiker
½ el citroensap
1 dl mousserende wijn
100 gr mascarpone
3 takjes munt
balsamicoazijn
2 vijgen
honing
2 el amandelschaafsel
Bereidingswijze
• Was 300 gr aardbeien en pureer deze samen met 25 gram suiker, het citroensap en de wijn. Wrijf ze daarna eventueel door een zeef als je een gladde textuur (zonder pitjes) wilt.
• Was de vijgen en snijd deze in vier partjes. Bak de vijgen rondom in olie tot ze warm zijn en haal ze dan uit de pan.
• Snij de overgebleven aardbeien in stukjes. Was de munt, droog deze en pluk de blaadjes ervan af.
• Klop 25 gr suiker door de mascarpone.
• Schep in het midden van het bord de mascarpone en schenk de soep erom heen.
• Leg de vijg bovenop de mascarpone en druppel hier wat honing en het amandelschaafsel overheen.
• De losse aardbeienpartjes leg je om de vijg. Druppel er tenslotte nog wat balsamicoazijn over.