Sliptongen met botersaus
In de aanloop naar de feestdagen inspireren we je graag met heerlijke recepten, gemaakt van producten die verkrijgbaar zijn op onze versmarkt. Vandaag: sliptongen met botersaus.
Ingrediënten (2 personen)
4 stuks sliptongen
Bloem
Olijfolie
Roomboter
1 citroen
Gehakte peterselie
Peper & zout
Bereidingswijze
Strooi wat bloem op een bord en haal de sliptongen hier vlak voor het bakken doorheen. Schud de overtollige bloem van de sliptongen af. Verwarm een groten pan en voeg een ruime scheut olijfolie en een klontje roomboter toe. Wanneer de olie goed heet is (let wel op dat de boter niet verbrand) bak je de sliptongen per twee om 1,5 tot 2 minuten mooi goudbruin. Draai de vis met een spatel voorzichtig om en bak ook de andere kant in 1,5 tot 2 minuten goudbruin. Leg de sliptongen als deze net gaar zijn op een schaal of bord en bak de rest van de sliptongen. Voeg een extra klontje boter toe aan de pan en voeg de peterselie toe. Knijp een halve citroen uit over de pan en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de botersaus over de sliptongen en serveer af met partjes citroen.
Meer inspiratie nodig? Vraag onze versspecialisten op onze versmarkt naar ons speciale feestdagen magazine, boordevol culinaire tips.