Boerenkool met worst

Ingrediënten:
1½ kg iets kruimige aardappelen
600 g verse boerenkool (zak à 300 g)
350 g Gelderse rookworsten
100 ml halfvolle melk
50 g ongezouten boter (of margarine)
3 el honingmosterd

Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snijd in 4 gelijke stukken. Kook ze samen met de boerenkool in ruim water met zout in 20 min. gaar. Giet af.
Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de melk en de boter in een steelpan. Schenk bij de aardappelen en boerenkool en stamp met de pureestamper tot een grove puree.
Breng op smaak met de honingmosterd, peper en zout. Verdeel de stamppot over borden en serveer met de rookworst.

Variatietip:
Je kunt de stamppot extra smaak en stevigheid geven door er 100 g gemalen geraspte oude kaas doorheen te mengen.

Bewaartip:
Je kunt de stamppot 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Warm op de dag zelf ca. 15 min. in een voorverwarmde oven op 175 °C. Serveer met de rookworst.

Erwtensoep met rookworst! Boerenkool met worst Gebakken zalmfilet met wintergroenten en dille roomsaus Vegetarische paddenstoelen risotto met brokkelkaas en rucola Sliptongen met botersaus Garnalen cocktail met slahart, mango, avocado en cocktailsaus Krab cocktail op witlof scheutjes Gerookte zalm cocktail met gepocheerd ei, sla, tuinkers en cocktailsaus Puree van zoete aardappel met pecannoten Gegrilde zeebaarsfilet met aardappel knolselderij puree, geroosterde trostomaatjes en kreeftensaus

Nieuwsbrief