Erwtensoep met rookworst!

Erwtensoep met de soeppakket van Beej Benders voor 4 personen

Inhoud pakket (4 personen):

–          Spliterwten

–          Winterpeen

–          ½ knolselderij met blad

–          Prei

–          Ui

–          Runderbouillonblokje

Zelf toevoegen:

–          2 liter water

–          1 rookworst

–          500 gram (magere) spekblokjes

–          Peper & zout naar smaak

 

Bereiding (circa 90 minuten):

Begin met het wassen van de spliterwten, je kunt ook de erwten 1 uur in water laten weken. Vervolgens doe je 2 liter water, de spliterwten, de spekblokjes en het runderbouillonblokje in een grote pan en breng je deze aan de kook. Tussendoor schep je het schuim op de soep weg en laat je de soep circa 45 minuten zachtjes doorkoken.

Als de soep op staat, kun je beginnen met het snijden van de prei in halve ringen. De wortel snijd je in de lengte in vieren in plakjes van ongeveer 1 cm, de ui snijd je in blokjes van 1 cm. Daarna schil je de knolselderij en snijd je deze in blokjes van 1 cm.

Voeg al deze groenten toe aan de soep en roer af en toe goed door. De soep laat je hierna nog ongeveer 30 minuten goed doorkoken.  

Als de soep bijna klaar is voeg je de takjes selderij, die je in stukje van 0,5 cm heb gehakt, toe en laat deze samen met de gesneden rookworst nog 1 minuut meekoken.

Breng de soep op smaak met zout  en peper. Als je houd van een wat dikkere soep, kun je de soep nog zachtjes laten doorkoken.

 

Variatietip: Gebruik in plaats van de (magere) spekblokjes eens 2 schouderkarbonades, haal deze na stap 3 uit de pan, snijd in kleine stukjes en voeg weer toe aan de soep.

Recept: Ron’s Picanha in zoutkorst van de BBQ Recept: Tom’s aardbeiensoep met vijgen, balsamico en munt Biologische groenten van BioVerbeek Recept: Ron’s kalfsoester met asperges en Hollandaisesaus Recept: Manon’s roodbaarsfilet met tuinerwtenpuree Recept: Ylvie’s Witlofsalade Onze koffiebranderij: nieuw in ons assortiment! Erwtensoep met rookworst! Boerenkool met worst Gebakken zalmfilet met wintergroenten en dille roomsaus

Nieuwsbrief