Gebakken coquilles met minigroentes en botersaus

 

Ingrediënten

Per persoon 4 coquilles:

  • 1 el gehakte sjalot
  • 1 dl witte wijn
  • ½ dl room
  • 100 gr boter
  • Zout en peper

Bereidingswijze

  1. Fruit het sjalotje in een sauspan aan zonder te kleuren. Blus af met de witte wijn laat dit indampen totdat er een dun laagje over is. Voeg de room toe en laat dit weer indampen. Voeg nu beetje bij beetje de koude boter toe terwijl je met de garde blijft opkloppen. Breng op smaak met zout en peper. Zeef de saus.
  2. Bereidt de gekozen  minigroente naar wens en houdt warm in een oven op 80 graden.
  3. Wrijf een antiaanbakpan licht in met olijfolie en bak hierin op hoog vuur de coquilles totdat ze aan twee kanten goudbruin zijn.
  4. Rangschik de groenten op een bord met hierop de coquilles en er langs de botersaus.

Wil je het recept bewaren?

Download hier het recept

Op bezoek bij van Enckevort Fruit Je boodschappen beej Benders vanaf nu verantwoord verpakt Zomerse workshops beej Benders Baove Op visite bij Blauwebessenland Wijnen Lekker Venlo 2018 Alta Falanghina in Dagblad de Limburger Beej Benders in Venlo Hotspot Chunky Koeken Huisgemaakte Tonijnsalade Venloos Blond

Nieuwsbrief