Gebakken Garnalen met Knoflook en Wakkame Salade

garnalen

Een van de favorieten van visspecialist Leon is dit heerlijke recept voor gebakken garnalen met knoflook en wakkame salade!

Ingrediënten

  • 500g garnaal 26/30 rauw gepeld
  • verse knoflook
  • zonnebloemolie
  • 125g Wakkame salade
  • droge witte wijn

Bereidingswijze

  • Laat de garnalen ontdooien
  • Hak ondertussen de knoflook fijn
  • Pak een grote wok- of braadpan en zet deze op een hoog vuur
  • Verhit de zonnebloemolie en laat hem goed heet worden
  • Bak de garnalen in ongeveer 3 à 4 minuten
  • Voeg vervolgend de knoflook toe
  • Blus deze af met een scheutje droge witte wijn

Serveer de garnaal op een bedje van wakkame salade

TIP! Dit gerecht is heerlijk met Le Petit Noir, een Sauvignon Blanc uit de Languedoc-Roussillon regio in Zuid-Frankrijk. Smakelijk eten!

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+
Portobello’s Gevulde Forel met Verse Groente uit de Oven Gebakken Zalm met Groene Pesto en Zeekraal Blauwe Bessen Jamkoekjes Speisekarte beej Benders (DE) Beej Benders Kaasplankje Nacho Cheese Ovenschotel Lekker Bewust Rode Paprikasoep met Tijm NIEUW! Extra Virgin Olijfolie van Residelca Olivos Asperge met Zalm en Hollandaisesaus