Gebakken Garnalen met Knoflook en Wakkame Salade

Een van de favorieten van visspecialist Leon is dit heerlijke recept voor gebakken garnalen met knoflook en wakkame salade!

Ingrediënten

  • 500g garnaal 26/30 rauw gepeld
  • verse knoflook
  • zonnebloemolie
  • 125g Wakkame salade
  • droge witte wijn

Bereidingswijze

  • Laat de garnalen ontdooien
  • Hak ondertussen de knoflook fijn
  • Pak een grote wok- of braadpan en zet deze op een hoog vuur
  • Verhit de zonnebloemolie en laat hem goed heet worden
  • Bak de garnalen in ongeveer 3 à 4 minuten
  • Voeg vervolgend de knoflook toe
  • Blus deze af met een scheutje droge witte wijn

Serveer de garnaal op een bedje van wakkame salade

TIP! Dit gerecht is heerlijk met Le Petit Noir, een Sauvignon Blanc uit de Languedoc-Roussillon regio in Zuid-Frankrijk. Smakelijk eten!

 

Op bezoek bij van Enckevort Fruit Je boodschappen beej Benders vanaf nu verantwoord verpakt Zomerse workshops beej Benders Baove Op visite bij Blauwebessenland Wijnen Lekker Venlo 2018 Alta Falanghina in Dagblad de Limburger Beej Benders in Venlo Hotspot Chunky Koeken Huisgemaakte Tonijnsalade Venloos Blond

Nieuwsbrief