Gebakken Garnalen met Knoflook en Wakkame Salade

Een van de favorieten van visspecialist Leon is dit heerlijke recept voor gebakken garnalen met knoflook en wakkame salade!

Ingrediënten

  • 500g garnaal 26/30 rauw gepeld
  • verse knoflook
  • zonnebloemolie
  • 125g Wakkame salade
  • droge witte wijn

Bereidingswijze

  • Laat de garnalen ontdooien
  • Hak ondertussen de knoflook fijn
  • Pak een grote wok- of braadpan en zet deze op een hoog vuur
  • Verhit de zonnebloemolie en laat hem goed heet worden
  • Bak de garnalen in ongeveer 3 à 4 minuten
  • Voeg vervolgend de knoflook toe
  • Blus deze af met een scheutje droge witte wijn

Serveer de garnaal op een bedje van wakkame salade

TIP! Dit gerecht is heerlijk met Le Petit Noir, een Sauvignon Blanc uit de Languedoc-Roussillon regio in Zuid-Frankrijk. Smakelijk eten!

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+
Met onze bestellijsten verzekerd van al je Kerstinkopen Gebakken coquilles met minigroentes en botersaus Entrecote dry aged  met salmorigliosaus en gekonfijte cherrytomaatjes Oesters met champagnesabayon Het Beej Benders jubileumtaartje Spruitjesstamppot Zandkoekjes Beej Benders dressings Portobello’s Risotto met eekhoorntjesbrood