Gebakken zalmfilet met wintergroenten en dille roomsaus

In de aanloop naar de feestdagen inspireren we je graag met heerlijke recepten, gemaakt van producten die verkrijgbaar zijn op onze versmarkt. Vandaag een winters visgerecht: gebakken zalmfilet met wintergroenten en dille roomsaus.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 stuks zalm moten ± 180 gram per persoon
  • 300 gram roseval aardappeltjes
  • 2 stuks pastinaak
  • 2stuks winterpeen
  • 1 rode ui
  • 1 bol knoflook
  • 1 bakje dille roomsaus

Bereiding:

Wintergroenten:
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de roseval aardappeltjes in partjes, spoel ze af met water en laat ze goed uitlekken. Schil de pastinaak en de winterpeen, snijd ze door de helft en maak er brede reepjes van. Snijd de rode ui in grove stukken en maak de knoflook schoon. Meng alle groenten en de hele teentjes knoflook met een flinke scheut olie en schep het groenten mengsel in een ovenschaal. Bak de groenten in ± 30 minuten in de voorverwarmde oven beetgaar.

Saus:
Verwarm de dille roomsaus en roer deze op een laag vuurtje met een garde door, tot er een gladde saus ontstaat.

Zalm:
Zet een bakpan met wat olie op het vuur en laat de olie goed heet worden. Bak de zalm eerst gedurende 2 minuten op de huidkant aan tot de huid goudbruin en knapperig is. Draai de zalmfilet vervolgens voorzichtig om en bak deze nog eens 2 minuten op de vleeskant. Zet het vuur laag en laat de zalmfilet nog ± 5 minuten garen.

Meer inspiratie nodig? Vraag onze versspecialisten op onze versmarkt naar ons speciale feestdagen magazine, boordevol culinaire tips.

Gebakken zalmfilet met wintergroenten en dille roomsaus Vegetarische paddenstoelen risotto met brokkelkaas en rucola Sliptongen met botersaus Garnalen cocktail met slahart, mango, avocado en cocktailsaus Krab cocktail op witlof scheutjes Gerookte zalm cocktail met gepocheerd ei, sla, tuinkers en cocktailsaus Puree van zoete aardappel met pecannoten Gegrilde zeebaarsfilet met aardappel knolselderij puree, geroosterde trostomaatjes en kreeftensaus Lamsrack met een korstje van kruiden Spruitjes met gebakken spekjes en appel

Nieuwsbrief