Gegrilde zeebaarsfilet met aardappel knolselderij puree, geroosterde trostomaatjes en kreeftensaus

In de aanloop naar de feestdagen inspireren we je graag met heerlijke recepten, gemaakt van producten die verkrijgbaar zijn op onze versmarkt. Vandaag een recept waarbij een beetje handigheid in de keuken goed van pas komt: gegrilde zeebaarsfilet met aardappel knolselderij puree, geroosterde trostomaatjes en kreeftensaus.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 4 zeebaarsfilets
  • 250 gram knolselderij
  • 250 gram aardappel
  • 50 tot 100 ml melk
  • 1 bakje Beej Benders kreeftensaus
  • 1 bakje amuse trostomaatjes
  • Klontje roomboter
  • Peper en zout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappels en knolselderij, snijd ze in blokjes en kook ze in ± 20 minuten gaar. Giet af en pureer de aardappelen en knolselderij met wat roomboter, peper en zout en 50 tot 100 ml melk. Verwarm de kreeftensaus en roer deze op een laag vuurtje met een garde door tot er een gladde saus ontstaat. Zet een grillpan op het vuur en zorg dat deze goed heet wordt. Dep de zeebaarsfilets goed droog en wrijf de filets in met wat olie. Gril de zeebaarsfilets nu een minuut op de huidkant zodat er een mooie grillstreep onstaat. Leg de zeebaarsfilets naast elkaar op de vleeskant in een ovenschaal en breng ze op smaak met wat peper en zout. Leg de cherrytomaatjes met tros en al in een ovenschaal en breng ze op smaak met peper en zout. Gaar de zeebaarsfilets en de trostomaatjes in de oven voor ± 5 minuten. Maak de borden op en begin met de aardappel knolselderij puree. Leg hier de zeebaarsfilet op en garneer met de kreeftensaus en een trosje tomaatjes.

Meer inspiratie nodig? Vraag onze versspecialisten op onze versmarkt naar ons speciale feestdagen magazine, boordevol culinaire tips.

Recept: Ron’s Picanha in zoutkorst van de BBQ Recept: Tom’s aardbeiensoep met vijgen, balsamico en munt Biologische groenten van BioVerbeek Recept: Ron’s kalfsoester met asperges en Hollandaisesaus Recept: Manon’s roodbaarsfilet met tuinerwtenpuree Recept: Ylvie’s Witlofsalade Onze koffiebranderij: nieuw in ons assortiment! Erwtensoep met rookworst! Boerenkool met worst Gebakken zalmfilet met wintergroenten en dille roomsaus

Nieuwsbrief