Gerookte zalm cocktail met gepocheerd ei, sla, tuinkers en cocktailsaus

In de aanloop naar de feestdagen inspireren we je graag met heerlijke recepten, gemaakt van producten die verkrijgbaar zijn op onze versmarkt. Vandaag: een heerlijke cocktail van gerookte zalm met slaharten, tuinkers, cocktailsaus en een gepocheerd eitje.

Ingrediënten voor 2 cocktails:

  • 100 gram gerookte zalm
  • 2 gepocheerde eieren*
  • 1 slahart
  • 100 gram cocktailsaus

Bereiding:
Snijd het slahart in reepjes en verdeel de reepjes over de glazen.
Verdeel ook de gerookte zalm over de glazen. Garneer het geheel
met een deel van de cocktailsaus en leg het afgekoelde, gepocheerde
ei hier bovenop. Garneer het gerecht nu af naar eigen inzicht,
bijvoorbeeld met wat cocktailsaus, tuinkers, tomaatjes of snijd het
ei open zodat het eigeel mooi over de cocktail heenloopt.

*Hoe pocheer je een ei?

Benodigdheden:

  • Eieren
  • Vershoudfolie
  • Kleine kommetjes (zoveel als je eieren hebt)
  • Scheutje neutrale olie
  • Peper en zout

Bereiding:
Breng een grote pan water aan de kook. Gebruik een kommetje en span hier ruim plastic folie over. Smeer de folie in met olie. Breek vervolgens het ei voorzichtig in het kommetje. Pak de vier hoeken van de folie bij elkaar en draai deze vlak boven het ei aan, leg een knoopje in de folie en zorg dat de knoop net boven het ei zit. Plaats het ei nu in de pan met langzaam kokend water en kook het ingepakte ei ongeveer 5 minuten, tot het eiwit gestolt is maar het eigeel nog zacht is. Haal het ei met een lepel uit het water. Knip het zakje net onder de knoop open en laat het ei op een bordje glijden. Maak af met een beetje peper en zout.

Meer inspiratie nodig? Vraag de versspecialisten op onze versmarkt naar ons speciale feestdagen magazine, boordevol culinaire tips.

 

Recept: Tom’s aardbeiensoep met vijgen, balsamico en munt Biologische groenten van BioVerbeek Recept: Ron’s kalfsoester met asperges en Hollandaisesaus Recept: Manon’s roodbaarsfilet met tuinerwtenpuree Recept: Ylvie’s Witlofsalade Onze koffiebranderij: nieuw in ons assortiment! Erwtensoep met rookworst! Boerenkool met worst Gebakken zalmfilet met wintergroenten en dille roomsaus Vegetarische paddenstoelen risotto met brokkelkaas en rucola

Nieuwsbrief