Het Beej Benders jubileumtaartje

Speciaal voor het 1-jarig bestaan van Beej Benders hebben de bakkers van Pijpers een feestelijk taartje ontwikkeld.

Bekijk hier hoe ze dat gedaan hebben!

1: Na het maken van genache wordt gelatine toegevoegd.

2. Dit mengsel  wordt gemixt met slagroom. Om het goed luchtig te houden, maakt de bakker  eerst ‘familie’. Er gaat eerst een klein gedeelte van de slagroom bij de ganache. Dit kleine  gedeelte  wordt  met een garde gemixt.  Als dit gemixt is, gaat  het mengsel terug in de grote kom waar de rest van de slagroom in zit.

3. Vervolgens wordt een mengsel van eidooier en suikersiroop toegevoegd.

4. Alles wordt in een grote kom met de hand gemengd. Het mag niet te lang gemengd worden, anders gaat het mengsel schiften. Wanneer het allemaal gemengd is en je geen strepen meer ziet van de chocolade, is het klaar voor gebruik. Nu mag je het een chocolademousse noemen. Deze is heel erg luchtig en lekker.

5. De mousse wordt in een spuitzak gedaan en in de vormpjes gespoten. Dit wordt eerst gevuld tot de helft.

6. Halverwege gaat er wat mango in en dan wordt het vormpje weer verder gevuld met de mousse.

7. Als laatste  wordt een biscuit in de vorm gelegd,  dit is de onderkant van het taartje. Deze taartjes gaan uiteindelijk in de vriezer.

8.  Een dag later worden  de taartjes uit de vriezer gehaald. Ze worden uit de vorm gehaald en omgekeerd op een rekje gezet.

9. Kom maar op met die chocola. De taartjes worden met chocolade overgoten. De chocolade stolt redelijk snel omdat de gebakjes nog koud zijn (aangezien ze uit de vriezer komen).

10. Wanneer de chocolade er overheen zit, wordt er met een klein puntzakje de streepjes opgezet.

11. De taartjes worden op een goudkleurige  onderlegger geplaatst en zijn klaar om van te smullen.

Trek gekregen? De jubileumtaartjes zijn te koop bij bakkerij Pijpers beej Benders.

 

Onze koffiebranderij: nieuw in ons assortiment! Erwtensoep met rookworst! Boerenkool met worst Gebakken zalmfilet met wintergroenten en dille roomsaus Vegetarische paddenstoelen risotto met brokkelkaas en rucola Sliptongen met botersaus Garnalen cocktail met slahart, mango, avocado en cocktailsaus Krab cocktail op witlof scheutjes Gerookte zalm cocktail met gepocheerd ei, sla, tuinkers en cocktailsaus Puree van zoete aardappel met pecannoten

Nieuwsbrief