Je boodschappen beej Benders vanaf nu verantwoord verpakt

Sinds kort kun je op onze versmarkt gebruik maken van verantwoord verpakkingsmateriaal. Beej Benders draait om lekker en lokaal eten en drinken, maar natuurlijk dragen we ook graag een positief steentje bij aan ons milieu.

Onze nieuwe papieren zakken (onze ‘Paperwise’ zakken) zijn gemaakt van agrarisch afval. De bladeren en stengels die normaal weggegooid worden na de oogst worden gebruikt als grondstof voor dit papier. Voor de productie van deze zakken hoeven geen bomen gekapt te worden. Omdat het papier van deze zakken CO2-neutraal geproduceerd wordt, is dit een enorme verkleining van de impact op het milieu. Ook goed om te weten: onze nieuwe papieren zakken worden in Nederland geproduceerd.

Naast de Paperwise zakken hebben we vanaf nu ook composteerbare zakjes hangen op onze groente en fruit afdeling. Deze zakjes lijken plastic maar zijn gemaakt van verschillende ‘bio-based’ materialen zoals mais. Daarnaast zijn deze zakjes dus ook composteerbaar. De zakken zijn beter dan gewone plastic tasjes omdat er geen gebruik wordt gemaakt van fossiele grondstoffen. Wat deze zakjes extra uniek maakt is dat ze ook thuis op de composthoop kunnen composteren tot compost, water en co2. De zakjes dragen het cerfiticaat OK Home Compost-normen van Vincotte. Andere bio-plastics composteren alleen in een industriële omgeving. De zakjes worden geproduceerd in Vietnam.

Pompoensoep van Astebleef nieuw in assortiment Klaar voor het wildseizoen? Poelier Hendriks is er klaar voor! Vier vragen aan Ymke van het Beej Benders Kids Café Salade met pomelo, scampi’s en zalmsnippers Ambachtelijke kroketten van Tjeu Kellenaers Baarlose paprika’s met schoonheidsfoutjes bij ons te koop Op bezoek bij van Enckevort Fruit Je boodschappen beej Benders vanaf nu verantwoord verpakt Zomerse workshops beej Benders Baove Op visite bij Blauwebessenland

Nieuwsbrief