Klaar voor het wildseizoen? Poelier Hendriks is er klaar voor!

Beej Benders staan liefde voor onze producten en vakmanschap hoog in het vaandel. We werken samen met gepassioneerde en vakkundige partners zodat jij thuis met de mooiste ingrediënten de keuken in kunt duiken. Zo werken we al sinds de opening in 2016 samen met Poelier Hendriks uit ’t Ven. In gesprek met Janneke Hendriks, derde generatie poelier binnen dit Venlose familiebedrijf. 

We vragen Janneke iets meer te vertellen over hoe het er achter de schermen aan toegaat bij poelier Hendriks: “Het wild en gevogelte komt dagelijks vers binnen in onze slachterij en uitsnijderij. Ook wordt er in ons bedrijf veel gekookt. Niet iedereen staat meer uren in de keuken om een stoofgerecht of gebraad te maken, maar wij doen dit dagelijks. We bereiden authentieke familierecepten zoals dat vroeger in elk huishouden gebeurde, en dat proef je! Onze soepen, zwarte kip, kipragout, wildgoulash en hazenpeper liggen bij de slagerij van Beej Benders in de schappen.”

Authentieke stoofgerechten, bouillon en de beste stukjes wild voor thuis

Met het wildseizoen in aantocht vragen we Janneke om advies. Wat moeten we zeker gaan proeven de komende maanden? Janneke: “Voor de echte wildliefhebbers liggen er prachtige stukjes haas en fazant in de slagerij van Beej Benders. Mensen die niet zo vaak wild eten maar toch graag iets bijzonders willen proeven, raad ik hertenbief aan. Ook ons ree biefstuk en ree gebraad zijn echte aanraders. De echte fijnproevers mogen een stukje reerug dit wildseizoen niet overslaan. Reerug is wat mij betreft de ‘top of the bill’ als het gaat over het wildaanbod van Poelier Hendriks.”

Recept: Ron’s Picanha in zoutkorst van de BBQ Recept: Tom’s aardbeiensoep met vijgen, balsamico en munt Biologische groenten van BioVerbeek Recept: Ron’s kalfsoester met asperges en Hollandaisesaus Recept: Manon’s roodbaarsfilet met tuinerwtenpuree Recept: Ylvie’s Witlofsalade Onze koffiebranderij: nieuw in ons assortiment! Erwtensoep met rookworst! Boerenkool met worst Gebakken zalmfilet met wintergroenten en dille roomsaus

Nieuwsbrief