Lamsrack met een korstje van kruiden

In de aanloop naar de feestdagen inspireren we je graag met heerlijke recepten, gemaakt van producten die verkrijgbaar zijn op onze versmarkt. Vandaag een feestelijk hoofdgerecht: lamsrack met kruidenkorst.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 stuks lamsrack +/- 180 gram p.p.
  • 50 gram Japanse panko
  • Peterselie fijngehakt
  • Olijfolie
  • Knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepels Beej Benders grove mosterd
  • Peper en zout

Bereiding:
Haal de lamsracks een half uur voor het bakken uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de panko met de fi jngehakte peterselie, knofl ook, peper, zout, een scheut olijfolie en roer goed door. Verhit in een pan een scheut olie en boter en bak de lamsracks aan beide kanten goudbruin. Haal de lamsracks uit de pan en laat deze ongeveer 30 minuten op kamertemperatuur rusten. Smeer een eetlepel met grove Beej Benders mosterd uit over de bovenkant van de lamsracks en plak hier de panko tegenaan. Leg de lamsrack met de panko naar boven in een ovenschaal en gaar de lamsracks in de oven 5 tot 10 minuten.

Meer inspiratie nodig? Vraag onze versspecialisten op onze versmarkt naar ons speciale feestdagen magazine, boordevol culinaire tips.

Recept: Tom’s aardbeiensoep met vijgen, balsamico en munt Biologische groenten van BioVerbeek Recept: Ron’s kalfsoester met asperges en Hollandaisesaus Recept: Manon’s roodbaarsfilet met tuinerwtenpuree Recept: Ylvie’s Witlofsalade Onze koffiebranderij: nieuw in ons assortiment! Erwtensoep met rookworst! Boerenkool met worst Gebakken zalmfilet met wintergroenten en dille roomsaus Vegetarische paddenstoelen risotto met brokkelkaas en rucola

Nieuwsbrief