Nacho Cheese Ovenschotel

Van deze ovenschotel loopt het water je in de mond.

Ingrediënten

  • 1 zak Santa Maria tortilla chips naturel
  • 250 gram gehakt
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 blik tomaten in blokjes
  • rode, gele en/of groene paprika
  • 150 gram Cheddar kaas
  • komijnzaad
  • chilipoeder
  • majoraan

Bereidingswijze

  1. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan, fruit één fijngesneden ui en voeg dan de knoflook, gesneden paprika, één eetlepel chilipoeder en één theelepel komijnzaad toe. Bak het geheel nog 5 minuten aan. Voeg het gehakt toe en bak tot het rul is.
  2. Verwarm de oven voor op 22oCº.
  3. Voeg een half blikje tomaten in blokjes, een halve theelepel gedroogde majoraan en wat zout en peper aan het gehaktmengsel toe.
  4. Verdeel de tortilla chips over een ovenschaal en schep hier het gehakt- en tomatenmengsel overheen en eindig met een laagje geraspte Cheddar kaas.
  5. Zet de ovenschaal 10 tot 15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is
  6. Serveer de nacho cheese ovenschotel met salsa, zure room en een guacamole dip.

TIP!

Varieer eens met verschillende soorten kaas zoals een mix van onze Beej Benders Zacht Belegen +35, Beej Benders Pikant Belegen +35 en Leicester Red. Voeg voor een extra gevulde ovenschotel ook Oogst No. 1 Mexicaanse Bonenmix toe aan het gehaktmengsel.

 

Recept: Ron’s Picanha in zoutkorst van de BBQ Recept: Tom’s aardbeiensoep met vijgen, balsamico en munt Recept: Ron’s kalfsoester met asperges en Hollandaisesaus Recept: Manon’s roodbaarsfilet met tuinerwtenpuree Recept: Ylvie’s Witlofsalade Onze koffiebranderij: nieuw in ons assortiment! Erwtensoep met rookworst! Boerenkool met worst Gebakken zalmfilet met wintergroenten en dille roomsaus Vegetarische paddenstoelen risotto met brokkelkaas en rucola

Nieuwsbrief