Op visite bij Blauwebessenland

In het Limburgse America, vlakbij Horst, ligt het prachtige Blauwebessenland. De blauwe bessen die Beej Benders in de schappen staan komen van deze teler. Wie is de man achter de blauwe bessen van Beej Benders? In gesprek met Tom Faessen, eigenaar van Blauwebessenland.

Tom vertelt over de totstandkoming van zijn bedrijf: “Blauwe Bessenland is een echt familiebedrijf. Mijn stiefvader is begonnen met akkerbouw en asperges. Het blauwe bessenveld van de buurman kwam te koop te staan en dit hebben we er destijds bijgekocht. We zijn toen kleinschalig gestart met zelfpluk en de verkoop van blauwe bessen en blauwe bessenproducten. Dit bleek een succes wan uiteindelijk hebben we 25 hectare met verschillende blauwe bessenstruiken en daarbij een grote winkel met ruimte voor koffie, thee, ijs en gebak.”

Jaarlijks komen er honderden mensen naar het bedrijf van Tom om zelf blauwe bessen te plukken. Tom: “Blauwe Bessenland bestaat inmiddels zes jaar in zijn huidige vorm. In juli en augustus kunnen bezoekers zelf hun bessen komen plukken op ons land. Het is fantastisch om de enthousiaste reacties van mensen te zien als ze voor het eerst naar ons bedrijf komen. Van toeristen tot gezinnen met jonge kinderen: iedereen vindt het geweldig om rond te kijken tussen de bessenstruiken en zelf hun bessen te plukken. Vorig jaar is er zo’n 14.000 kilo geplukt door mensen die een paar uurtjes langskwamen op onze velden.”

Naast de zelfpluk en de winkel levert Blauwe Bessenland ook bessen aan bedrijven in de buurt, uiteraard ook aan Beej Benders. Wat Tom het mooiste vindt aan zijn product? “Blauwe bessen zijn niet alleen super lekker maar ook nog eens heel gezond. Ze zitten boordevol antioxidanten. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan waaruit blijkt dat elke dag een handje blauwe bessen eten, of dagelijks een glaasje blauwe bessensap alleen maar positief effect hebben op je gezondheid. Naast dat ik het fantastisch vind om mensen kennis te laten maken met blauwe bessen geeft het me ook een goed gevoel dat ik mensen ook nog met een gezond product naar huis laat gaan.”

Wil jij ook een keer een bezoekje brengen aan Blauwe Bessenland? Noteer 14 juli aanstaande dan in je agenda. Deze dag zijn er in heel Nederland opendagen bij alle blauwe bessentelers. Ook Blauwe Bessenland houdt deze dag een open dag. Vanaf 11:00 uur starten diverse rondleidingen en activiteiten, waaronder live-cooking, schminken en een kleurplatenwedstrijd voor de kids. Blauwe Bessenland is deze dag van 9:00 tot 18:00 uur geopend. Meer informatie op www.blauwebessenland.nl

Vier vragen aan Ymke van het Beej Benders Kids Café Salade met pomelo, scampi’s en zalmsnippers Ambachtelijke kroketten van Tjeu Kellenaers Baarlose paprika’s met schoonheidsfoutjes bij ons te koop Op bezoek bij van Enckevort Fruit Je boodschappen beej Benders vanaf nu verantwoord verpakt Zomerse workshops beej Benders Baove Op visite bij Blauwebessenland Wijnen Lekker Venlo 2018 Alta Falanghina in Dagblad de Limburger

Nieuwsbrief