Pompoensoep van Astebleef nieuw in assortiment

Vanaf maandag 5 november is de populaire pompoensoep van het Venlose bedrijf Astebleef verkrijgbaar op onze versmarkt, in ons restaurant en op ’t Aetplein. In gesprek met Jeroen en Nicole van Astebleef over hun bedrijf en over hun beroemde soep:

Nicole vertelt trots over het ontstaan van Astebleef: “We zijn gestart in 2014 en leveren op dit moment vooral aan de zakelijke markt. We verzorgen met name lunches, salades en soepen bij bedrijven, maar vervullen daarnaast ook steeds meer andere specifieke wensen van onze klanten. Denk hierbij aan hapjes, walking diners en buffetten. We maken alles zelf, van salades tot de wel twintig verschillende soorten soepen: alles wordt door onszelf gemaakt in onze eigen keuken.”

‘Zodra het seizoen begint vragen onze klanten allemaal speciaal naar onze pompoensoep.’

Jeroen vult Nicole aan: “Ik heb als kok gewerkt in verschillende Venlose restaurants. Het recept voor de pompoensoep heb ik jaren geleden zelf ontwikkeld en ik heb het recept nooit prijsgegeven. Het is inmiddels het paradepaardje uit ons soepassortiment. Zodra het pompoenseizoen aanbreekt staan onze klanten in de rij voor de pompoensoep. De soep is een combi van zoet en pittig en ik geloof dat die combinatie de sleutel is tot het succes van de soep. In de toekomst hopen we de gasten van Beej Benders nog veel meer van onze soepen te kunnen laten proeven, maar we starten nu eerst met onze topper.”

De pompoensoep van Astebleef is een weggeweckte soep en blijft daarom lekker lang vers. De soep is vanaf nu te koop in glazen flessen op onze versmarkt De pompoensoep van Astebleef zal ook te proeven zijn tijdens de derde editie van ’t beej Benders Preuvenement op 16 november aanstaande.

Recept: Ron’s Picanha in zoutkorst van de BBQ Recept: Tom’s aardbeiensoep met vijgen, balsamico en munt Biologische groenten van BioVerbeek Recept: Ron’s kalfsoester met asperges en Hollandaisesaus Recept: Manon’s roodbaarsfilet met tuinerwtenpuree Recept: Ylvie’s Witlofsalade Onze koffiebranderij: nieuw in ons assortiment! Erwtensoep met rookworst! Boerenkool met worst Gebakken zalmfilet met wintergroenten en dille roomsaus

Nieuwsbrief