Puree van zoete aardappel met pecannoten

In de aanloop naar de feestdagen inspireren we je graag met heerlijke recepten, gemaakt van producten die verkrijgbaar zijn op onze versmarkt. Vandaag een lekker en eenvoudig te bereiden bijgerecht: puree van zoete aardappel met pecannoten.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 grote zoete aardappel
  • 50 gram pecan noten
  • Koriander (optioneel)
  • Peper & zout
  • Klontje boter

Bereiding:
Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes. Leg de blokjes in een pan en zorg dat ze net onder water staan. Voeg een klein beetje zout toe en kook de aardappel gaar. Als de aardappel gaar is pureer je de aardappel, samen met het kookvocht met een staafmixer of blender. Als de puree te dik is voeg je wat water toe. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout en een klontje boter. Garneer de puree met de pecannoten en eventueel wat fijngehakte koriander.

Meer inspiratie nodig? Vraag onze versspecialisten op onze versmarkt naar ons speciale feestdagen magazine, boordevol culinaire tips.

Recept: Tom’s aardbeiensoep met vijgen, balsamico en munt Biologische groenten van BioVerbeek Recept: Ron’s kalfsoester met asperges en Hollandaisesaus Recept: Manon’s roodbaarsfilet met tuinerwtenpuree Recept: Ylvie’s Witlofsalade Onze koffiebranderij: nieuw in ons assortiment! Erwtensoep met rookworst! Boerenkool met worst Gebakken zalmfilet met wintergroenten en dille roomsaus Vegetarische paddenstoelen risotto met brokkelkaas en rucola

Nieuwsbrief