Recept: Manon’s roodbaarsfilet met tuinerwtenpuree

Roodbaarsfilet met tuinerwtenpuree

Ingrediënten (2 personen):
2 middelgrote kruimige aardappels
450 gram diepvries tuinerwten
½ bos verse munt
2 eetlepels crème fraiche
peper en zout
twee middelgrote roodbaarsfilets
bearnaisesaus

Bereidingswijze:
Was de aardappels goed, je schilt deze niet (de meeste vitaminen van een aardappel zitten namelijk onder de schil). Snijd de aardappel vervolgens in blokjes van ongeveer een halve centimeter.

Doe de blokjes in een pannetje met wat zout. Zet de aardappelblokjes onder  koud water en breng het water aan de kook. Kook ongeveer tien minuten. Voeg dan de bevroren doperwten en de blaadjes van 4 takken munt toe.

Breng weer aan de kook voor ongeveer 10 minuten. Giet de pan af en doe de inhoud ervan in een maatbeker. Voeg de crème fraiche toe en gebruik een staafmixer om er een gladde puree van te maken(dit kan ook in een blender) Eventueel kun je nog extra virgine olijfolie toevoegen om de puree nog smeuïger te maken. Breng de puree op smaak met peper en zout.

Verwarm de bearnaisesaus saus volgens de instructies op de verpakking.

Leg de roodbaarsfilet met de huidkant naar boven op een snijplank en gebruik een scherp mes om de huid lichtelijk in te snijden, dit voorkomt dat de vis opkrult tijdens het bakken (voor instructie video zie Beej Benders website).

Bak de kant waar de huid op zit eerst op hoog vuur voor ongeveer vijf minuten tot de huid mooi krokant en goudbruin is, draai de roodbaarsfilet om en bak deze vervolgens op laag vuur nog eens vijf minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Schep de tuinerwtenpuree met een lepel in het midden van het bord en leg hier vervolgens de roodbaarsfilet op. Giet een beetje bearnaisesaus saus over de vis en een garneer het geheel met een aantal muntblaadjes.

Recept: Ron’s Picanha in zoutkorst van de BBQ Recept: Tom’s aardbeiensoep met vijgen, balsamico en munt Biologische groenten van BioVerbeek Recept: Ron’s kalfsoester met asperges en Hollandaisesaus Recept: Manon’s roodbaarsfilet met tuinerwtenpuree Recept: Ylvie’s Witlofsalade Onze koffiebranderij: nieuw in ons assortiment! Erwtensoep met rookworst! Boerenkool met worst Gebakken zalmfilet met wintergroenten en dille roomsaus

Nieuwsbrief