Recept: Ron’s kalfsoester met asperges en Hollandaisesaus

Kalfsoester met asperges en Hollandaisesaus

Ingrediënten (4 personen):
4 kalfsoesters
boter
2 kilo asperges
4 grote eidooiers
250 g. roomboter
1-2 eetlepels vers citroensap
1 theelepek Dijon-mosterd
zout & peper uit de molen

Bereidingswijze:
Asperges: 
Snij de taaie uiteinden van de asperges. Schil ze met een dunschiller van net onder het kopje naar beneden, niet te zuinig. Neem een wijde pan waar de asperges liggend in passen. Vul met water en voeg wat zout toe. Breng aan de kook, laat op laag vuur onder een deksel 5 minuten koken. Zet vervolgens het vuur uit en laat met deksel op de pan nog 10-15 minuten staan en prik of ze zacht genoeg zijn naar uw smaak.

Hollandaisesaus: Smelt de boter in een schenkkan in de magnetron. Doe de dooiers samen met de mosterd en 1 eetlepel citroensap in een vuurvaste kom die op een stevig pannetje past. Klop met een garde door elkaar. Vul de pan met een paar centimeter kokend water, zet op zacht vuur en plaats de kom bovenop. Giet al kloppend met de garde scheut voor scheut de gesmolten boter erbij tot alle boter is opgenomen en er een gladde, vrij dikke saus is ontstaan. Breng op smaak met zout, peper en eventueel nog wat citroensap.

Kalfsoester: De kalfsoesters met zout en peper inwrijven en in boter in 2-3 min. per kant rosé bakken. Entrecotes uit pan nemen en warmhouden.

Recept: Ron’s Picanha in zoutkorst van de BBQ Recept: Tom’s aardbeiensoep met vijgen, balsamico en munt Recept: Ron’s kalfsoester met asperges en Hollandaisesaus Recept: Manon’s roodbaarsfilet met tuinerwtenpuree Recept: Ylvie’s Witlofsalade Onze koffiebranderij: nieuw in ons assortiment! Erwtensoep met rookworst! Boerenkool met worst Gebakken zalmfilet met wintergroenten en dille roomsaus Vegetarische paddenstoelen risotto met brokkelkaas en rucola

Nieuwsbrief