Recept: Ron’s Picanha in zoutkorst van de BBQ

Onze slager Ron heeft een top-recept voor de Picanha, die je zeker eens moet proberen. Leuk voor als je bezoek krijgt en je ze eens versteld wil laten staan van je kookkunsten:

Picanha in zoutkorst
Bereidingswijze:
Neem een zak van 1 kilo zeezout en meng deze met de inhoud van een half blikje bier (wij gebruikten Flying dog Thunderpeel – Hazy IPA )

Leg het mengsel op een oude theedoek (die je niet meer nodig hebt!) en leg hier de Picanha op. Bedek de Picanha met een dikke laag van het zout mengsel en draai het stevig in de theedoek. 

Bind de theedoek dicht met wat touw zodat de Picanha er niet uit kan vallen.

Leg de theedoek (met de Picanha erin) rechtstreeks in de kolen. Draai dit na 10 minuten om en laat het nog eens 10 minuten liggen. Na in totaal 20 minuten haal je de theedoek uit de hete kolen en knip je de doek kapot. Veeg de Picanha gooed schoon en snijd deze in dunnen plakken van circa 2 centimeter.

Smullen maar!

https://youtu.be/HCi-DJdOvHQ

Recept: Ron’s Picanha in zoutkorst van de BBQ Recept: Tom’s aardbeiensoep met vijgen, balsamico en munt Recept: Ron’s kalfsoester met asperges en Hollandaisesaus Recept: Manon’s roodbaarsfilet met tuinerwtenpuree Recept: Ylvie’s Witlofsalade Onze koffiebranderij: nieuw in ons assortiment! Erwtensoep met rookworst! Boerenkool met worst Gebakken zalmfilet met wintergroenten en dille roomsaus Vegetarische paddenstoelen risotto met brokkelkaas en rucola

Nieuwsbrief