Recept: Ylvie’s Witlofsalade

Ylvie’s Witlofsalade

Ingrediënten (4 personen):
2 stronken witlof
3 mandarijnen
1 zoete punt paprika
1 Golden Delicious appel
170 gram kleine zoetzure augurken uit een potje
3 eetlepels (zoete) mayonaise
1 Middelgrote ui gesnipperd
Handvol pijnboompitten
2 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:
Snij de onderkant van de witlof eraf, dit is heel bitter en hard. Halveer de stronken in de lengte en snij de witlof in hele dunne reepjes. Doe de witlof in een grote schaal.

Pel de mandarijnen en haal de partjes los van elkaar. Haal het klokhuis uit de appel en snij de appel doormidden en snij hem in kleine stukjes. Laat de kleine augurken even uitlekken. Snij de augurken en de puntpaprika in kleine stukjes en voeg ze samen met de stukjes appel toe in de schaal. Voeg ook de gesnipperde ui, peterselie en de pijnboompitten toe aan de schaal.

Voeg de mayonaise toe en roer alles goed door elkaar.

Recept: Tom’s aardbeiensoep met vijgen, balsamico en munt Biologische groenten van BioVerbeek Recept: Ron’s kalfsoester met asperges en Hollandaisesaus Recept: Manon’s roodbaarsfilet met tuinerwtenpuree Recept: Ylvie’s Witlofsalade Onze koffiebranderij: nieuw in ons assortiment! Erwtensoep met rookworst! Boerenkool met worst Gebakken zalmfilet met wintergroenten en dille roomsaus Vegetarische paddenstoelen risotto met brokkelkaas en rucola

Nieuwsbrief