Spruitjes met gebakken spekjes en appel

In de aanloop naar de feestdagen inspireren we je graag met heerlijke recepten, gemaakt van producten die verkrijgbaar zijn op onze versmarkt. Vandaag een eenvoudig maar verrukkelijk bijgerecht: spruitjes met spekjes en stukjes appel.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 500 gram spruitjes
  • 1 appel
  • 100 gram spekreepjes
  • Peper en zout

Bereiding:
Maak de spruitjes schoon en snijd de appel met schil in partjes. Kook de spruitjes tot ze beetgaar zijn. Bak de spekreepjes aan (zonder boter of olie) tot ze krokant zijn. Bak de appel 5 minuten mee en voeg op het laatst de spruitjes toe. Roer het geheel goed door en breng op smaak met peper en zout.

Meer inspiratie nodig? Vraag onze versspecialisten op onze versmarkt naar ons speciale feestdagen magazine, boordevol culinaire tips.

Recept: Tom’s aardbeiensoep met vijgen, balsamico en munt Biologische groenten van BioVerbeek Recept: Ron’s kalfsoester met asperges en Hollandaisesaus Recept: Manon’s roodbaarsfilet met tuinerwtenpuree Recept: Ylvie’s Witlofsalade Onze koffiebranderij: nieuw in ons assortiment! Erwtensoep met rookworst! Boerenkool met worst Gebakken zalmfilet met wintergroenten en dille roomsaus Vegetarische paddenstoelen risotto met brokkelkaas en rucola

Nieuwsbrief