Spruitjesstamppot

Met dit recept voor stamppot kom je de koude maanden wel heel goed door!

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 4 kleine Elstar appelen
  • 700 gram spruitjes
  • 250 gram gerookte spekjes van slagerij Gielen
  • verse (half)volle melk
  • boter
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Vul een pan met water en een snufje zout en zet op middelhoog vuur.
  2. Schil de aardappels en Elstar appels en snijd beide in blokjes.
  3. Voeg de aardappel- en appelblokjes aan de pan toe en kook in ca. 15-20 min. gaar.
  4. Snijd de spruitjes doormidden.
  5. Bak de spek aan in een pan op een middelhoog vuur totdat ze heerlijk krokant zijn.
  6. Schep de spek uit de pan en verwijder overtollig vet door ze op een stuk keukenpapier uit te laten lekken.
  7. Bak de spruitjes aan in de pan met het spekvet, hierdoor krijgen je spruitjes een heerlijke smaak en heb je geen extra zout nodig.
  8. Voeg vervolgens de spekjes toe aan de spruitjes en bak ze nog even samen door.
  9. Giet de aardappels en appels en en voeg een goede klont boter toe aan de pan.
  10. Stamp de aardappels, appels en boter met een pureestamper.
  11. Voeg de verse melk toe totdat de puree de perfecte textuur heeft die jij lekker vindt.
  12. Breng op smaak met wat zout en peper.
  13. Voeg ten slotte de spruitjes toe, verdeel de stamppot over de borden en garneer met de uitgebakken spek.

 

Tip

Heerlijk met onze ambachtelijke rookworst.

Wil je het recept bewaren?

Download hier het recept

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+
Met onze bestellijsten verzekerd van al je Kerstinkopen Gebakken coquilles met minigroentes en botersaus Entrecote dry aged  met salmorigliosaus en gekonfijte cherrytomaatjes Oesters met champagnesabayon Het Beej Benders jubileumtaartje Spruitjesstamppot Zandkoekjes Beej Benders dressings Portobello’s Risotto met eekhoorntjesbrood