Vegetarische paddenstoelen risotto met brokkelkaas en rucola

In de aanloop naar de feestdagen inspireren we je graag met heerlijke recepten, gemaakt van producten die verkrijgbaar zijn op onze versmarkt. Vandaag een recept speciaal voor de vegetariërs onder ons: vegetarische paddenstoelen risotto met brokkelkaas en rucola.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 kleine sjalotjes
  • 250 gram risotto Porcini
  • 250 gram paddenstoelenmix
  • Scheutje droge witte wijn
  • Scheutje olijfolie
  • 80 gram overjarige Beej Benders kaas
  • 50 gram crème fraîche
  • 750 gram water of groentebouillon
  • Handje rucola salade

Bereiding:
Snipper de sjalotjes en snijd de paddenstoelen in de gewenste grootte. Fruit de gesnipperde sjalotjes aan in de olijfolie, voeg de risotto toe en blus af met de witte wijn. Voeg ongeveer 1/3 van het water of de bouillon toe en gaar op matig vuur blijf voortdurend roeren met een vork in de risotto. Telkens wanneer de risotto te droog wordt voeg je een paar lepels vocht toe. Zo gaar je de risotto tot de gewenste gaarheid. Bak nu kort de paddenstoelen aan. Meng ze met de risotto en voeg nu ook de crème fraîche toe. Breng de risotto op smaak met wat zout maar gebruik niet te veel omdat de kaas ook al zout van smaak is. Roer de rucola door de risotto en bewaar een beetje voor bovenop als garnering. Verdeel de risotto over het bord en garneer met de rucola en de overjarige kaas.

Meer inspiratie nodig? Vraag onze versspecialisten op onze versmarkt naar ons speciale feestdagen magazine, boordevol culinaire tips.

Gebakken zalmfilet met wintergroenten en dille roomsaus Vegetarische paddenstoelen risotto met brokkelkaas en rucola Sliptongen met botersaus Garnalen cocktail met slahart, mango, avocado en cocktailsaus Krab cocktail op witlof scheutjes Gerookte zalm cocktail met gepocheerd ei, sla, tuinkers en cocktailsaus Puree van zoete aardappel met pecannoten Gegrilde zeebaarsfilet met aardappel knolselderij puree, geroosterde trostomaatjes en kreeftensaus Lamsrack met een korstje van kruiden Spruitjes met gebakken spekjes en appel

Nieuwsbrief