In de aanloop naar de feestdagen inspireren we je graag met heerlijke recepten, gemaakt van producten die verkrijgbaar zijn op onze versmarkt. Vandaag een recept speciaal voor de vegetariërs onder ons: vegetarische paddenstoelen risotto met brokkelkaas en rucola.
Ingrediënten voor 2 personen:
Bereiding:
Snipper de sjalotjes en snijd de paddenstoelen in de gewenste grootte. Fruit de gesnipperde sjalotjes aan in de olijfolie, voeg de risotto toe en blus af met de witte wijn. Voeg ongeveer 1/3 van het water of de bouillon toe en gaar op matig vuur blijf voortdurend roeren met een vork in de risotto. Telkens wanneer de risotto te droog wordt voeg je een paar lepels vocht toe. Zo gaar je de risotto tot de gewenste gaarheid. Bak nu kort de paddenstoelen aan. Meng ze met de risotto en voeg nu ook de crème fraîche toe. Breng de risotto op smaak met wat zout maar gebruik niet te veel omdat de kaas ook al zout van smaak is. Roer de rucola door de risotto en bewaar een beetje voor bovenop als garnering. Verdeel de risotto over het bord en garneer met de rucola en de overjarige kaas.
Meer inspiratie nodig? Vraag onze versspecialisten op onze versmarkt naar ons speciale feestdagen magazine, boordevol culinaire tips.