Vegetarische tomatensoep

Ingrediënten

  • 1 liter groentebouillon
  • 500 gram rijpe trostomaten in partjes gesneden
  • 1 middelgrote ui
  • 150 gram tomatenpuree
  • 1 laurierblad
  • 1 takje verse thijm
  • 1 deciliter ketchup
  • 30 gram suiker
  • peper
  • gembersiroop naar smaak
  • olijfolie
  • 6 blaadjes basilicum
  • eventueel wat mascarpona

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui in ringen en fruit deze 3 minuten aan in olijfolie zonder dat de uit verkleurt.
  2. Voeg de tomatenpuree toe en fruit deze heel even mee.
  3. Voeg nu  de groentebouillon, dan de laurier, thijm, ketchup, suiker en de verse tomaten toe.
  4. Laat dit 30 minuten zachtjes koken en breng op smaak met peper, zout en wat gembersiroop.
  5. Druk de soep nu door een keukenzeef met de achterkant van een soeplepel.
  6. Net voor het opdienen de basilicum en eventueel een lepeltje mascarpone erbij en smullen maar!

Wil je het recept bewaren?

Download hier het recept.

Alta Falanghina in Dagblad de Limburger Beej Benders in Venlo Hotspot Chunky Koeken Huisgemaakte Tonijnsalade Venloos Blond Vegetarische tomatensoep Gebakken coquilles met minigroentes en botersaus Het Beej Benders jubileumtaartje Spruitjesstamppot Zandkoekjes

Nieuwsbrief