Vegetarische tomatensoep

Ingrediënten

  • 1 liter groentebouillon
  • 500 gram rijpe trostomaten in partjes gesneden
  • 1 middelgrote ui
  • 150 gram tomatenpuree
  • 1 laurierblad
  • 1 takje verse thijm
  • 1 deciliter ketchup
  • 30 gram suiker
  • peper
  • gembersiroop naar smaak
  • olijfolie
  • 6 blaadjes basilicum
  • eventueel wat mascarpona

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui in ringen en fruit deze 3 minuten aan in olijfolie zonder dat de uit verkleurt.
  2. Voeg de tomatenpuree toe en fruit deze heel even mee.
  3. Voeg nu  de groentebouillon, dan de laurier, thijm, ketchup, suiker en de verse tomaten toe.
  4. Laat dit 30 minuten zachtjes koken en breng op smaak met peper, zout en wat gembersiroop.
  5. Druk de soep nu door een keukenzeef met de achterkant van een soeplepel.
  6. Net voor het opdienen de basilicum en eventueel een lepeltje mascarpone erbij en smullen maar!

Wil je het recept bewaren?

Download hier het recept.

Gebakken zalmfilet met wintergroenten en dille roomsaus Vegetarische paddenstoelen risotto met brokkelkaas en rucola Sliptongen met botersaus Garnalen cocktail met slahart, mango, avocado en cocktailsaus Krab cocktail op witlof scheutjes Gerookte zalm cocktail met gepocheerd ei, sla, tuinkers en cocktailsaus Puree van zoete aardappel met pecannoten Gegrilde zeebaarsfilet met aardappel knolselderij puree, geroosterde trostomaatjes en kreeftensaus Lamsrack met een korstje van kruiden Spruitjes met gebakken spekjes en appel

Nieuwsbrief