Zandkoekjes

Wat is er nu gezelliger dan lekker samen koekjes bakken, stiekem van het deeg snoepen om vervolgens van lekker verse zandkoekjes te smullen?

Ingrediënten

  • 175 gr boter
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 gram bloem
  • zout
  • bakvormpjes

Bereidingswijze

  1. Laat de boter zacht worden in een kom en voeg vervolgens de basterdsuiker, de vanillesuiker en een snufje zout toe
  2. Kneed dit tot een zacht mengsel en zeef hier vervolgens de bloem overheen
  3. Kneed alles snel tot een stevige maar soepele bal deeg en laat het vervolgens een uur rusten in de koelkast
  4. Snijd de bal in stukken en verdeel hem onder je vriendjes en vriendinnetjes
  5. Rol de deegbal uit met een deegroller tot hij ongeveer 4mm dik is
  6. Vet een bakplaat in of bekleed hem met bakpapier
  7. Verwarm de over voor op 200 graden
  8. Haal je bakvormpjes tevoorschijn, steek ze in het deeg en leg de koekjes op een bakplaat
  9. Laat genoeg ruimte tussen de koekjes want ze worden iets groter in de oven
  10. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde over en bak de koekjes in 10 minuten af
  11. Haal de bakplaat uit de oven met ovenwanten en laat de koekjes op de bakplaat afkoelen
  12. Als de koekjes bijna koud zijn, kun je ze op een mooi bord leggen
  13. En dan… Smullen maar!

TIP!

Maak er een nog groter feestje van en versier de zandkoekjes met glazuur, hagelslag of ander lekkers

Wil je het recept bewaren?

Download hier het recept

Gebakken zalmfilet met wintergroenten en dille roomsaus Vegetarische paddenstoelen risotto met brokkelkaas en rucola Sliptongen met botersaus Garnalen cocktail met slahart, mango, avocado en cocktailsaus Krab cocktail op witlof scheutjes Gerookte zalm cocktail met gepocheerd ei, sla, tuinkers en cocktailsaus Puree van zoete aardappel met pecannoten Gegrilde zeebaarsfilet met aardappel knolselderij puree, geroosterde trostomaatjes en kreeftensaus Lamsrack met een korstje van kruiden Spruitjes met gebakken spekjes en appel

Nieuwsbrief