Chef-kok beej Benders

Heb jij een passie voor verse én lokale producten? Wil jij werken in dé unieke versbelevenis van Venlo en met jouw persoonlijkheid bijdragen aan de ervaring van onze gast; zoek dan niet verder!

Omgeven door ambacht, een open keuken en omringt door de grootste, meest verse voorraadkast van Venlo kan onze gast genieten van de mooiste gerechten uit eigen keuken. Daarnaast hebben we een geweldig terras, waar menig Venlonaar gezien wil worden. 

Samen met een team van 12 enthousiaste collega’s runnen wij ons restaurant en vanwege ons succes zijn op zoek naar uitbreiding van onze keuken.

Kenmerken van de functie:
De chef kok beej Benders heeft de leiding op de werkvloer.  Hij/zij stuurt de medewerkers vaktechnisch aan en draagt zorg voor de (voor)bereiding en presentatie van gerechten volgens planning, vaste instructies en werkmethoden die mede door hem/haar zijn vastgesteld. Daarnaast verzorgt de chef-kok ook met grote regelmaat cateringopdrachten en evenementen. De chef kok wil uitgedaagd worden en zorgt dat ook het keukenteam uitgedaagd wordt.

Hij/zij heeft kennis van de ontwikkelingen in de markt, het aanpassen van de kaart/recepten en het calculeren van prijzen van nieuwe/aangepaste gerechten.

Daarnaast draagt hij/zij zorg voor de dagelijkse bestellingen bij diverse leveranciers, waarbij de leveringsvoorwaarden kunnen fluctueren (dagprijzen).

Wie zoeken wij:
– MBO niveau 4/HBO werk- en denkniveau (bij voorkeur aangevuld met SVH-leermeesterdiploma).
– Aantoonbare kennis van alle kooktechnieken.
– Kennis producten/ingrediënten en (de samenstelling van) de menukaart.
– Je hebt relevante werkervaring.
– Je hebt een goede basis kennis van wijn en spijs en combinaties.
– Je bent in het bezit of bent bereidt tot het volgen van functie gerelateerde cursussen, bijvoorbeeld Leermeester diploma, Certificaat Sociale Hygiëne, HACCP en/of BHV.
– Je bent pro-actief en flexibel, je hebt een 24/7 mentaliteit en bent gepassioneerd over het vak en weet dit ook over te brengen op het team. Je beschikt daarbij over organisatorisch denkvermogen en hebt goed cijfermatig inzicht.
– Met jouw brede helikopterview ben je resultaatgericht, besluitvaardig en planmatig sterk.
– Met jouw inzet zorg je ervoor dat het restaurant van beej Benders op de kaart blijft.
– Je bent representatief en doet jezelf kenmerken door sterke keukengerichte communicatieve en sociale vaardigheden.
– Je kenmerkt jezelf door natuurlijk leiderschap en je bent in staat (keuken)medewerkers te enthousiasmeren.

Als continu groeiend en dynamisch bedrijf hebben wij jou het volgende te bieden:
–  Werken in een jong & ambitieus team
– Ruimte voor eigen creativiteit
– Flexibele werktijden (deeltijd / voltijd)
– Aantrekkelijk salaris
– Werken in een stabiel en bekend bedrijf
– Werken met verse en lokale producten
– Leuke collega’s

Ben jij onze nieuwe chef kok? Wacht dan niet langer en stuur jouw CV en motivatie naar: info@beejbenders.nl t.a.v. Niki Benders

Recept: Ron’s Picanha in zoutkorst van de BBQ Recept: Tom’s aardbeiensoep met vijgen, balsamico en munt Recept: Ron’s kalfsoester met asperges en Hollandaisesaus Recept: Manon’s roodbaarsfilet met tuinerwtenpuree Recept: Ylvie’s Witlofsalade Onze koffiebranderij: nieuw in ons assortiment! Erwtensoep met rookworst! Boerenkool met worst Gebakken zalmfilet met wintergroenten en dille roomsaus Vegetarische paddenstoelen risotto met brokkelkaas en rucola

Nieuwsbrief