Bier

Natuurlijk zijn bij ons vele Limburgse bieren te verkrijgen, maar we hebben meer dan dat. Uiteraard zijn de Belgische bieren ruim vertegenwoordigd, maar we hebben ook bieren die je niet overal tegenkomt. Bieren die je met recht speciaal mag noemen.

beej Benders, nolensplein, venlo

Limburgse brouwers

Van diverse Limburgse brouwers hebben we verschillende smaken bier. Wil je meer weten over het bierbrouwproces? Kijk eens op de site van brouwerij Lindeboom. Zij maken het brouwproces op een heldere manier duidelijk op  deze pagina. Wist je trouwens dat het bij veel brouwerijen mogelijk is eens op bezoek te gaan? Bij brouwerij Gulpener in Zuid-Limburg leiden ze je graag rond.  Kijk maar eens op hun website. En natuurlijk mogen we de Venlose brouwerij In de Nacht niet vergeten. Zij brouwen lokale speciaalbieren met een bijzonder verhaal. Kijk op hun website voor de historie achter hun bieren.

Koken met bier

Wil je koken met bier? Dan helpen we je graag verder. Een zoet biertje bij de mosselen. Of een gerijpt bier (wat zwaarder bier) is heel lekker bij kaas. Onze bierexpert Sjaak helpt je graag bij het maken van een goede keuze. Zijn favoriete bier? Een krachtig, smaakvol biertje. Maar zoals Sjaak zelf zegt: “ik hou ervan om verschillende bieren te proeven. Het hangt ook van het moment van de dag af.”

Hoe proef je bier?

Niet alleen met je tong, maar ook met je neus! Want om de optimale smaak van bier te proeven moet je eerst het bier goed kunnen ruiken. Dit doe je door het bier in je glas rond te walsen. Op deze manier komen de aroma’s vrij en ruik je het meeste van het bier. Hoe beter je kan ruiken, hoe meer je kan proeven.

Vervolgens neem je een goede slok, maar voordat je doorslikt, laat je het eerst rustig rondgaan in je mond. Op die manier worden alle smaakpupillen aan het werk gezet. Waarbij tijdens het proeven van wijn officieel de wijn wordt uitgespuugd is dat bij bier niet de bedoeling. Het doorslikken van bier is van belang om de bitterheid van het bier goed te kunnen proeven. De bitterheid proef je namelijk met de achterkant van je tong.

Beej Benders organiseren we regelmatig bierproeverijen en ook onze leveranciers komen langs om je meer te vertellen over hun bieren. Houdt onze

Facebook pagina en agenda in de gaten.

Recept: Ron’s Picanha in zoutkorst van de BBQ Recept: Tom’s aardbeiensoep met vijgen, balsamico en munt Recept: Ron’s kalfsoester met asperges en Hollandaisesaus Recept: Manon’s roodbaarsfilet met tuinerwtenpuree Recept: Ylvie’s Witlofsalade Onze koffiebranderij: nieuw in ons assortiment! Erwtensoep met rookworst! Boerenkool met worst Gebakken zalmfilet met wintergroenten en dille roomsaus Vegetarische paddenstoelen risotto met brokkelkaas en rucola

Nieuwsbrief