Chocolade

De chocolade beej Benders komt bij Visser vandaan. Beej Visser Chocolade kijken ze op een andere manier naar chocolade. En een beetje anders… daar houden we beej Benders wel van.

chocolade

Van bonbons tm paashazen

Frank Visser heeft een opleiding en ervaring als kok. En vanuit deze achtergrond houdt hij ervan om chocolade een tikje spannender te maken. “Chocolade met een fris zuurtje van een superfruit? Chocolade met een karamel geblust met azijn en een snuifje fleur de sel? Het maakt de smaken breder. Onverwachter. Het verandert een bonbon in een mini-gerechtje met een bijzondere beleving. Foodparing met eersteklas ingrediënten uit de hele wereld zijn onze vertrekpunten.”

Je begrijpt het al, de chocolade beej Benders is bijzonder. Of het nu bonbons zijn of paashazen… ze zijn met veel liefde & aandacht gemaakt.

 

People & Planet

Visser chocolade is altijd op zoek naar de beste duurzame grondstoffen (planet) en vindt het belangrijk om een duurzame relatie met mensen op te bouwen (people). Visser Chocolade heeft dan ook een unieke samenwerking met Barry Callebaut (de grootste chocoladeproducent van de wereld), Biolands in Keyla (Mbea, Tanzania). Via blindtesten kwam de chocolade die gemaakt zijn van speciaal gefermenteerde bonen uit Keyla (Biolands) als beste uit de test. De cacaobonen van Biolands zijn allemaal op een speciale manier gefermenteerd, daarbij komt dat er 100% tracebility is op deze bonen. Dat betekent dat we precies weten waar de bonen vandaan komen. Namelijk bij ca. 593 boeren uit de 3 Bio-regio’s van Biolands. Al deze boeren hebben gratis medische zorg en alle kinderen gaan naar de door Barry Callebaut en Biolands opgezette scholen.

bon-bons

Meer informatie? Kijk op de website van Visser Chocolade.

 

 

 

Recept: Ron’s Picanha in zoutkorst van de BBQ Recept: Tom’s aardbeiensoep met vijgen, balsamico en munt Recept: Ron’s kalfsoester met asperges en Hollandaisesaus Recept: Manon’s roodbaarsfilet met tuinerwtenpuree Recept: Ylvie’s Witlofsalade Onze koffiebranderij: nieuw in ons assortiment! Erwtensoep met rookworst! Boerenkool met worst Gebakken zalmfilet met wintergroenten en dille roomsaus Vegetarische paddenstoelen risotto met brokkelkaas en rucola

Nieuwsbrief