Groente & Fruit

Je hoort wel vaker de term ‘direct van het land’. Maar wat betekent dit nu eigenlijk? Beej Benders komt de groente & fruit waar mogelijk direct van de telers en boeren uit onze regio. Daardoor leggen de producten letterlijk maar een hele korte weg af waardoor het groente & fruit sneller in de schappen ligt en nog verser is!

Maar dat niet is niet alles. Doordat we direct met de telers en boeren werken en geen onnodige tussenschakels hebben, is het ook nog eens beter voor de prijs. Onze versspecialisten vertellen je hier graag meer over tijdens je bezoek aan beej Benders.

groente en fruitafdeling

Hollandse producten uit het seizoen

Telers van groente en fruit zijn afhankelijk van het seizoen. Zo heeft onze Limburgse aspergeteler alleen tussen april en juni van die sappige asperges. Beej Benders laten we ons leiden door de seizoenen. Het is gezonder, goed voor het milieu en voordelig voor jouw portemonnee. Daarom vind je bij ons geen asperges uit Chili of bloemkool uit Australië.

paprikas

Wist je dat…

We de lekkerste tomaten van Nederland verkopen? De tomaten van Ton Jansen zijn zo smaakvol, die moet je proeven! Check de  website van Tasty Tom voor meer informatie.

Exotisch groente & fruit

Natuurlijk hebben wij ook producten die niet in ons eigen land groeien of geoogst kunnen worden. Maar een mango, sinaasappel of avocado mag wat ons betreft niet ontbreken beej Benders. We prijzen ons namelijk ook op exotisch fruit zoals de pithaya (drakenfruit) of een rambutan, wat weer de smaak van een lychee heeft en boordevol vitamines zit. Groente en fruit is alleen beej Benders verkrijgbaar als het perfect van smaak is. Om dit te garanderen zijn alle producten te proeven!

exotisch

Inspiratie beej Benders

Onze Hollandse telers komen trouwens ook regelmatig op de versmarkt langs om je te vertellen over hun vak, product en passie. Hou onze agenda in de gaten voor meer informatie over deze demonstratie’s en proeverijen.

 

 

Recept: Ron’s Picanha in zoutkorst van de BBQ Recept: Tom’s aardbeiensoep met vijgen, balsamico en munt Recept: Ron’s kalfsoester met asperges en Hollandaisesaus Recept: Manon’s roodbaarsfilet met tuinerwtenpuree Recept: Ylvie’s Witlofsalade Onze koffiebranderij: nieuw in ons assortiment! Erwtensoep met rookworst! Boerenkool met worst Gebakken zalmfilet met wintergroenten en dille roomsaus Vegetarische paddenstoelen risotto met brokkelkaas en rucola

Nieuwsbrief