Kazen

Een Hollandser product dan kaas kennen we bijna niet. Al meer dan 6.000 jaar wordt er in ons land kaas gemaakt. We kennen dan ook vele soorten; van jong (4 weken gerijpt) tm oud (min. 12 maanden gerijpt) en van Goudse kaas tm boerenkaas.

team kaasafdeling

Ons team van kaaskenners.

Boerenkaas

Beej Benders hebben we een zeer bijzondere boerenkaas. Eentje die regelmatig in de prijzen valt. Namelijk de Boeren Goudse Oplegkaas van Marije en Hugo van der Poel. Hun kaasboerderij, hoeve Waterrijk is gelegen op een eiland in de Kagerplassen in het Groene hart. De familie van der Poel maakt al generaties lang kaas. Ook al wordt het bedrijf inmiddels gerund door Marije en Hugo, opa Leo helpt nog steeds mee. Er wordt acht maanden lang zes dagen per week kaasgemaakt van de melk van alle 140 koeien. Hugo en Marije maken Boeren Goudse Oplegkaas van rauwe zomermelk van koeien die in de weilanden van het Groene Hart grazen. De kazen wegen minimaal 20 kilo en worden nog gemaakt met behulp van houten vaten en linnen doeken. Juist deze combinatie maakt het mogelijk om kazen te maken, die lang kunnen rijpen. Regelmatig vallen hun kazen in de prijzen. In 2014 wonnen zij de verkiezing voor beste Goudse Boerenkaas 2014. Wil je meer weten? Bekijk bovenstaande video of bezoek de website van Marije en Hugo.

Samenwerking met Limburgse kaasboeren

De kazen beej Benders komen zoveel mogelijk direct uit de regio.

kaasafdeling

De bokkesprong in Veulen

In 1973 kwam het eerste geitje op de  Bokkesprong. Deze geit zorgde voor z’n melkproductie dat er gestart werd met de ontwikkeling van geitenkaas. Vandaag de dag leven er 300 geiten op de Bokkesprong in Veulen. Samen zorgen zij voor de basis van een ambachtelijk geproduceerde geitenkaas van hoge kwaliteit en met een unieke smaak.

Kaasboerderij Mertens uit Kessel

Kaasboer Piet Mertens is in 2011 verkozen tot Limburgse held van de Smaak. En terecht, want de boerenkazen van  kaasboerderij Mertens zijn smaakvol en uniek. Het verschil met industriële kaas, is dat boerenkaas gemaakt wordt van verse melk afkomstig van dezelfde boerderij als waar de kaas gemaakt wordt. Bij kaasboerderij Mertens grazen dan ook zo’n honderd zwartbont koeien. Zomers staan ze lekker buiten en ’s winters meestal in de stal. Naast een assortiment van boerenkazen wordt de verse melk ook op ambachtelijke wijze verwerkt tot boerenroomboter, karnemelk, yoghurt en rijstepap. Ook te vinden beej Benders op de  zuivel afdeling.

Tebben Kaas uit Venlo

buffelmozzarella uit Venlo? Met wat hulp van de Italianen produceert  Tebben inmiddels helemaal zelf zijn eigen mozzarella. En wel van 100% Hollandse buffelmelk, waardoor we de DiBufa Mozzarella met recht een streekproduct mogen noemen. Voor Tebben zijn de gebroeders Roefs op ontdekkingsreis geweest in Italië en hebben hier kennis gemaakt met het ambachtelijke productieproces. Inmiddels werken de gebroeders Roefs en Tebben samen aan de heerlijkste buffelmozzarella.

Uitgebreid kaasassortiment

Beej Benders hebben we naast onze lokale kaasproducten ook een uitgebreid assortiment aan Goudse en buitenlandse kazen. Op deze manier heb je genoeg te kiezen. In samenwerking met Zijerveld kazen hebben we het assortiment samengesteld. Kom je snel proeven? Roel Gielen is onze kaasspecialist en vertelt je graag alles over kaas en laat je kennis maken met onze streek kazen.

 

Pompoensoep van Astebleef nieuw in assortiment Klaar voor het wildseizoen? Poelier Hendriks is er klaar voor! Vier vragen aan Ymke van het Beej Benders Kids Café Salade met pomelo, scampi’s en zalmsnippers Ambachtelijke kroketten van Tjeu Kellenaers Baarlose paprika’s met schoonheidsfoutjes bij ons te koop Op bezoek bij van Enckevort Fruit Je boodschappen beej Benders vanaf nu verantwoord verpakt Zomerse workshops beej Benders Baove Op visite bij Blauwebessenland

Nieuwsbrief