Noten & tapas

De geur van vers gebranden noten. Wij genieten er iedere dag weer van! Want beej Benders branden we zelf de noten, die we ook nog eens zelf hebben geselecteerd met onze partner  De Notenbeurs.

Wist je dat…
de meeste noten erg gezond zijn. Pinda’s hebben veel vitamine B11, Walnoten vooral veel omega3 vetten, Cashewnoten bevatten het meeste magnesium van alle nootsoorten en amandelen zitten boordevol vitamine E. In ons assortiment vind je ze allemaal en meer. Je stelt beej Benders zelf je eigen notenmix samen, zodat je precies eet wat je lekker vindt… en nog gezond ook!

Olijven

Onze olijven komen van  King Cuisine. Deze olijven worden op een bijzondere manier gemarineerd en zijn er in allerlei kleuren, soorten en maten. Door de bijzondere bereidingswijze is de smaak niet zout en zuur, maar zacht en mild bitter.

Wist je dat…

Van nature groeien olijfbomen in de landen rond de Middellandse zee. Olijven zijn daar het belangrijkste landbouwproduct. Wat maar weinig mensen weten is dat groene olijven eigenlijk onrijp zijn. Ze hebben daardoor stevig vruchtvlees. Zwarte olijven zijn zachter, sappiger en bevatten meer olie omdat deze rijp zijn.

Het eten van een portie olijven is een goede manier om gezond te snacken. Olijven bevatten hoge concentraties vitamines en mineralen en ook zijn ze rijk aan onverzadigde vetzuren.

olijven-chorizo

Tapas

Onze heerlijke tapas halen we bij  Enrico. Dit bedrijf is ontstaan vanuit liefde voor de Mediterraanse keuken, en dat kunnen we beej Benders goed begrijpen. Zoals ze bij Enrico zelf zeggen: “tapas is genieten van lekkernijen met een authentiek karakter en een originele receptuur afkomstig uit zonnige vakantielanden. Gemaakt op de plek waar ze ontstaan zijn, met de smaak, de geur en de kleur van hun geboortegrond.” 

Recept: Ron’s Picanha in zoutkorst van de BBQ Recept: Tom’s aardbeiensoep met vijgen, balsamico en munt Recept: Ron’s kalfsoester met asperges en Hollandaisesaus Recept: Manon’s roodbaarsfilet met tuinerwtenpuree Recept: Ylvie’s Witlofsalade Onze koffiebranderij: nieuw in ons assortiment! Erwtensoep met rookworst! Boerenkool met worst Gebakken zalmfilet met wintergroenten en dille roomsaus Vegetarische paddenstoelen risotto met brokkelkaas en rucola

Nieuwsbrief