Noten & tapas

Op zoek naar lekkere borrelhapjes? Beej Benders schep je zelf je bakjes noten vol. Drie bakjes voor maar € 5,- Dat is nog eens genieten! Meer zin in tapas? We maken graag ter plekke een tapas plankje voor je klaar.

Noten

De geur van vers gebranden noten. Wij genieten er iedere dag weer van! Want beej Benders branden we zelf de noten, die we ook nog eens zelf hebben geselecteerd met onze partner  De Notenbeurs.

Wist je dat…
de meeste noten erg gezond zijn. Pinda’s hebben veel vitamine B11, Walnoten vooral veel omega3 vetten, Cashewnoten bevatten het meeste magnesium van alle nootsoorten en amandelen zitten boordevol vitamine E. In ons assortiment vind je ze allemaal en meer. Je stelt beej Benders zelf je eigen notenmix samen, zodat je precies eet wat je lekker vindt… en nog gezond ook!

Olijven

Onze olijven komen van  King Cuisine. Deze olijven worden op een bijzondere manier gemarineerd en zijn er in allerlei kleuren, soorten en maten. Door de bijzondere bereidingswijze is de smaak niet zout en zuur, maar zacht en mild bitter.

Wist je dat…

Van nature groeien olijfbomen in de landen rond de Middellandse zee. Olijven zijn daar het belangrijkste landbouwproduct. Wat maar weinig mensen weten is dat groene olijven eigenlijk onrijp zijn. Ze hebben daardoor stevig vruchtvlees. Zwarte olijven zijn zachter, sappiger en bevatten meer olie omdat deze rijp zijn.

Het eten van een portie olijven is een goede manier om gezond te snacken. Olijven bevatten hoge concentraties vitamines en mineralen en ook zijn ze rijk aan onverzadigde vetzuren.

olijven-chorizo

Tapas

Onze heerlijke tapas halen we bij  Enrico. Dit bedrijf is ontstaan vanuit liefde voor de Mediterraanse keuken, en dat kunnen we beej Benders goed begrijpen. Zoals ze bij Enrico zelf zeggen: “tapas is genieten van lekkernijen met een authentiek karakter en een originele receptuur afkomstig uit zonnige vakantielanden. Gemaakt op de plek waar ze ontstaan zijn, met de smaak, de geur en de kleur van hun geboortegrond.” 

Met onze bestellijsten verzekerd van al je Kerstinkopen Gebakken coquilles met minigroentes en botersaus Entrecote dry aged  met salmorigliosaus en gekonfijte cherrytomaatjes Oesters met champagnesabayon Het Beej Benders jubileumtaartje Spruitjesstamppot Zandkoekjes Beej Benders dressings Portobello’s Risotto met eekhoorntjesbrood