Sushi

Onze sushi wordt op traditionele wijze klaargemaakt met pure en dagverse producten zonder toevoegingen. Alles wat je gebruikt wordt direct zichtbaar in de kwaliteit van je eindproduct. Voor onze sushi gebruiken we de producten van de versmarkt. De dagverse vis van Beej Benders is de basis van onze overheerlijke sushi. Op deze manier bieden we iedere dag verse sushi van de hoogste kwaliteit aan.

De geschiedenis van Sushi

In Zuidoost-Azië conserveerde men verse vis door het te laten fermenteren in vaten met rijst. Deze vaten werden onder druk gezet en zodoende kon de vis lang (zeker een jaar) bewaard worden. Deze conserveringsmethode spreidde zich uit over Azië en bereikte via China ook Japan, waar men rond 1600 ook de rijst begon mee te eten. Sushi is dus eigenlijk per toeval ontstaan. Toen steeds meer Japanners zich duurdere ingrediënten konden veroorloven, werd de zure smaak van de gefermenteerde rijst nagebootst door er rijstazijn aan toe te voegen. Aan het begin van de 19e eeuw, begonnen deze hapjes te lijken op wat wij tegenwoordig kennen als sushi.

 

Recept: Ron’s Picanha in zoutkorst van de BBQ Recept: Tom’s aardbeiensoep met vijgen, balsamico en munt Recept: Ron’s kalfsoester met asperges en Hollandaisesaus Recept: Manon’s roodbaarsfilet met tuinerwtenpuree Recept: Ylvie’s Witlofsalade Onze koffiebranderij: nieuw in ons assortiment! Erwtensoep met rookworst! Boerenkool met worst Gebakken zalmfilet met wintergroenten en dille roomsaus Vegetarische paddenstoelen risotto met brokkelkaas en rucola

Nieuwsbrief