Wijn

Wat maakt een goede wijn? Het allerbelangrijkste is dat jij ‘m lekker vindt!  We hebben daarom veel verschillende wijnen, van rood tot wit, afkomstig uit de bekende, maar ook minder bekende wijnstreken. Of je nu van Chardonnay houdt of meer van Sauvignon Blanc. Beej Benders is er meer dan genoeg keuze!

Limburgse wijn

Wist je dat Nederlandse wijn ook heel erg lekker is? Beej Benders hebben we wijnen van twee Limburgse wijndomeinen in ons assortiment; Landgoed Overst uit Voerendaal en wijndomein St. Martinus uit Vijlen.

Landgoed Overst uit Voerendaal

Gelegen in het Zuid-Limburgse Heuvelland tussen Voerendaal en Ubachsberg worden op Landgoed Overst de mooiste wijnen gemaakt. Ze staan landelijk bekend en wonnen dan ook diverse prijzen, waaronder:

  • Beste wijnmaker van het jaar 2010
  • Beste aspergewijn van het jaar 2011 door de Telegraaf voor hun Auxerrois wijn
  • Derde beste van de Lage Landen 2016

Vanaf 2003 worden op Landgoed Overst op 10 hectare druiven geteeld die speciaal geselecteerd zijn voor het landgoed dat ook Kalkgrasland, hoogstamfruitbomen en een traditioneel hellingbos beslaat.

Wil je dit natuurschoon met eigen ogen bewonderen? Dat kan, het landgoed is namelijk onderdeel van een wandelroute, de Kunradersteenroute.

Wijndomein St. Martinus uit Vijlen

Wijngaard St. Martinus is een innovatief, modern wijnbedrijf dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. De wijngaard bestaat sinds 1988 en was de eerste die rode wijnen maakte in Nederland. De wijngaard van Stan Beurskens en zijn vrouw Nienke is 6 dagen in de week geopend voor publiek en geeft tijdens het ‘zomer’ seizoen elke week 3 rondleidingen.

Gelegen in het prachtige bergdorpje Vijlen met een adembenemend mooi uitzicht is een bezoek aan het wijndomein zeker de moeite waard. Meer informatie vind je op de website van St. Martinus.

Recept: Ron’s Picanha in zoutkorst van de BBQ Recept: Tom’s aardbeiensoep met vijgen, balsamico en munt Recept: Ron’s kalfsoester met asperges en Hollandaisesaus Recept: Manon’s roodbaarsfilet met tuinerwtenpuree Recept: Ylvie’s Witlofsalade Onze koffiebranderij: nieuw in ons assortiment! Erwtensoep met rookworst! Boerenkool met worst Gebakken zalmfilet met wintergroenten en dille roomsaus Vegetarische paddenstoelen risotto met brokkelkaas en rucola

Nieuwsbrief