Zuivel

Ook onze zuivelproducten komen uit de nabije omgeving. Melk, yoghurt, boter etc zijn afkomstig van de zuivelboerderij van de  Familie Mertens  uit Kessel en ietsje verder weg van Boerderij den Eelder uit Well.

zuivel

De zuivel van boerderij Mertens

Sinds begin jaren tachtig produceert de Familie Mertens boerenkaas en andere zuivelproducten van melk van eigen koeien. De ongeveer 100 zwartbonte koeien zorgen voor de dagelijks verse melk. Op boerderij Mertens heeft boer Mannie Mertens de leiding. Met een eigen tankauto word de melk dagelijks naar de boerderij vervoerd en op ambachtelijke wijze verwerkt tot een groot aantal zuivelproducten, roomboter en boerenkaas. De boerderij is ingericht volgens de actuele eisen en is EG gecertificeerd via de hygiene code Boerderijzuivel.

Bij Mertens wordt alle melk eerst gepasteuriseerd. Voor karnemelk wordt de volle melk na het pasteuriseren aangezuurd en na 36 uur gekarnd, hierbij splitst de melk zich in roomboter en karnemelk. De roomboter wordt ongezouten verpakt in kleine bakjes van ± 250 gram. De karnemelk welke lichtzuur is en ± 0,5% melkvet bevat is een heerlijke en gezonde dorstlesser en uitermate geschikt om karnemelkse pap te koken. Ook de yoghurt wordt na het pasteuriseren aangezuurd met een yoghurt zuursel en na 20 uur opgeroerd. Eerst wordt de naturel yoghurt afgevuld en vervolgens wordt op het eind vruchtenpulp toegevoegd voor een partij vruchtenyoghurt naar keuze. Bij de Vla’s wordt de melk gemengd met de betreffende vla poeder en vervolgens aan de kook gebracht. Hierna wordt het product heet afgevuld en vervolgens snel terug gekoeld in de koelcel.

 

Boerderij den Eelder

den-eelder

Ook van familiebedrijf den Eelder hebben we beej Benders diverse zuivelproducten. Zoals zij zelf zeggen:

“Elke nieuwe dag streven wij daarbij naar het allerbeste. Voor mensen en voor onze dieren. Want alleen zo kunnen wij Nederland nog generaties lang blijven verrassen met ouderwets lekkere boerenzuivel.”

Wil je meer weten over de boerderij?

Kijk op de website van boerderij den Eelder of bekijk de video over den Eelder.

Recept: Ron’s Picanha in zoutkorst van de BBQ Recept: Tom’s aardbeiensoep met vijgen, balsamico en munt Recept: Ron’s kalfsoester met asperges en Hollandaisesaus Recept: Manon’s roodbaarsfilet met tuinerwtenpuree Recept: Ylvie’s Witlofsalade Onze koffiebranderij: nieuw in ons assortiment! Erwtensoep met rookworst! Boerenkool met worst Gebakken zalmfilet met wintergroenten en dille roomsaus Vegetarische paddenstoelen risotto met brokkelkaas en rucola

Nieuwsbrief